Fugt og skimmelsvamp

Hos HJ-Energi tilbyder vi at teste dit hus for fugt og skimmelsvamp. Dette kan være en rigtig god idé at få testet, da det kan få store konsekvenser for dit helbred. Oplever du hosten, hæshed, hovedpine, træthed eller koncentrationsbesvær, så kan det være et tegn på, at der er skimmelsvamp i dit hjem. Det kan også være, at der sågar lugter jordslået eller muggent. Det er dog ikke altid, at man kan se, at der er fugtigt, eller at der forekommer svamp. Det vil nemlig ikke altid vise sig på overfladen ved, at det er vådt eller har skjolder af mug. Af denne grund kan det være en rigtig god idé at lade professionelle teste det – og det klarer vi gerne hos HJ-Energi.

Hvor skal jeg være opmærksom på skimmelsvamp?

Skimmelsvamp opstår typisk ved øget fugtighed. Dette kan være på kolde ydermure, som er udsat for opstigende fugt fra husets sokkel, eller ved kondensering fra  et fugtigt indeklima. Skimmelsvamp kan sagtens gro skjult bag ved tapet, da svampene lever særdeles godt på organisk materiale. Du kan derfor være særlig opmærksom, hvis du har vægge, hvor tapetet sidder løst. I disse tilfælde er der en risiko for, at der kan forekomme skimmel bag tapetet. Skimmelsvamp har ligeledes gode betingelser for at opstå i vindueskarme. Dette da svampesporerne her nemt kan få lov til at sprede sig i det fugtige organiske materiale.

Skimmelsvamp HJ Energi

Har du mistanke om skimmelsvamp?

Oplever du nogle af følgende symptomer:

  • Følelsen af at være hæs.
  • Konstant hosten og samtidigt en trykkende fornemmelse for brystet.
  • Du får ofte konstateret bihulebetændelse.
  • Du bliver let forpustet.
  • Du oplever tit og ofte hovedpine samt koncentrationsbesvær.
  • Du føler dig ofte træt og uoplagt.
  • Du oplever kvalme og ubehag i maven.

Eller lugter der jordslået og muggent i dit hjem, så kunne det være en god idé at snakke med os. HUSK: Det er særligt børn, der udover ovenstående symptomer, også risikerer at udvikle astma.

Hos HJ-energi er vi certificerede og yderst erfarne i at identificere og bekæmpe skimmelsvamp. Vi ved derfor at det kan være frustrerende og nedbrydende at leve i et hjem, som man bliver syg af. Derfor ønsker vi at hjælpe jer til hurtigt og effektivt at komme skimmelsvamp til livs.

Hos HJ-Energi tilbyder vi 100% uvildig rådgivning. Det betyder at vi ikke udfører de efterfølgende byggetekniske opgaver, og dermed har vi heller ikke mersalg for øje. Vores største mission er derfor, at hjælpe jer af med skimmelsvamp og undgå at det kommer tilbage.

Skal HJ-Energi hjælpe dig og dit hjem med at komme skimmelsvamp til livs, så kontakt os, og få et uforpligtende tilbud.

Husk, at når det kommer til skimmelsvamp og fugt relaterede spørgsmål, så er det altid bedre at spørge én gang for meget end én gang for lidt.

Hvordan opstår skimmelsvamp?

Skimmelsvamp opstår når svampesporene får lov til at sprede sig i vådt organisk materiale. Man ser derfor ofte, at skimmelsvamp kan fremkomme i vinduesramme på gummilisterne. Skimmelsvampen lever ikke af gummilisterne, men den har perfekte vækstbetingelser, fordi støvet som lander på listerne bliver fugtigt når det komme i kontakt med kondensvand på vinduet. Foruden jordslåen lugt i hjemmet kan skimmelsvamp også komme til udtryk gennem mørke områder på vægge, lofter og andre overflader. Det kan endda vise sig på møbler.

Selvom man kan aftørrer synlig skimmelsvamp med diverse kemikalier, kommer skimlen desværre ofte igen, fordi kilden ikke behandles. Man er derfor stadig i risiko for at leve med de gener som skimmesvamp foreårsager, medmindre at man aktivt kommer selve svampen til livs. Dette kan have sundhedsmæssige og materielle konsekvenser. Skimmelsvamp kan nemlig forårsage skader på indbo, såsom møbler og tapet og lign., men også gøre beboere i hjemmet meget syge.

Oftest opdages skimmelsvamp for sent og hvor skaden er sket. Herefter kan det være svært at få dækket gennem sin forsikring. Rasmus Hevang Jensen fra HJ-Energi uddyber herunder:

“Du skal huske på at selve skimmelsvampen, som sådan ikke er materialenedbrydende, og derfor heller ikke specielt skadelig for din bygning, og af samme årsag ser vi ofte at skimmelsvampen typisk ikke er dækket af ejendommens forsikring. Derfor anbefaler jeg altid, at sagen undersøges af os, inden du anmelder det som en skade på din bygningsforsikring. Hvorfor? Fordi at skimmelsvampen som før nævnt er undtaget i forsikringsbetingelserne, og derfor skal det undersøges om det er muligt at anmelde sagen på en alternativ måde”

Hvem udfører dit fugt og skimmesvampstjek?

HJ-energi er en nordjysk virksomhed, og vi er nordjyder med stor N – det betyder, at vi holder, hvad vi lover og altid kan tilbyde dig en pris, som kendetegner nordjysk forståelse for økonomi. Vi tør samtidig godt at love dig, at du vil opleve den bedste service af allerhøjeste klasse. Det er ikke for sjov, at vi har titlen som førende eksperter inden for bygningsteknisk rådgivning, optimering og test – en titlen som vi hver dag gør vores for at leve op til.

Vi håndterer flere områder vedrørende energi, og vi tilbyder af denne grund en bred vifte af produkter, som kan relatere sig til din bolig på den ene eller anden måde. Vi kan eksempelvis tilbyde at tage hånd om dit bygge projekt fra start til slut eller blot de elementer, som du måtte have brug for hjælp til udførelsen af – som eksempelvis test af boligen for fugt og skimmelsvamp. 

Det er dog værd at fremhæve, at der forekommer nordjyske fordele med mulighed for rabat. Dette hvis du får foretaget din test af fugt og skimmelsvamp i forbindelse med nogle af vores øvrige ydelser. Tilbud er noget nordjyder kan forstå, og det kan derfor være en fornuftig løsning at vælge at takke ja til en række af de forskellige ydelser og produkter, som vi tilbyder, i forbindelse med testen af fugt og skimmelsvamp. Af denne grund vil prisen på testen afhænge af, hvorvidt du benytter andre ydelser eller produkter og hvor stort dit hus er. Du er altid velkommen til at bestille et uforpligtende tilbud og høre om de forskellige muligheder af kombinationer af ydelserne- og/eller priser på de enkelte ydelser, hvis du for eksempel kun skal have foretaget denne test. 

Hvordan afhjælper jeg fugt og skimmesvamp?

I forhold til fugt spiller det en stor rolle, hvor tæt ens hus er. Hvis bygningen ikke er tæt, vil fugten have mulighed for at finde vej indenfor. Hvor der er mulighed for, at der kan komme fugt, der vil der komme fugt. Dette skyldes, at der i huse og boliger, hvor man opholder sig og bor, er konstant fugtbelastning. En måde at forhindre fugten, er ved at gøre boligen tæt, ventilere og udlufte, det kan derfor ligeledes være en god idé at få foretaget en trykmåling, som kan vise, hvor tæt huset er. Hvis man har en tæt bygning, vil man kunne undgå, at fugten ikke utilsigtet slipper ind og trænger gennem husets konstruktioner. Der er nemlig flere forskellige områder, hvor fugten vil have nemt ved at trænge ind, og hvis fugten trænger ind i dit hus, vil den kunne forårsage fugtskader. Disse kan på sigt udvikle sig til enten skimmelsvamp, råd eller svamp, som vil skade huset – og få konsekvenser for jer, der bor der. Det vil skabe et dårligt og usundt indeklima, som man altså kan risikere at blive meget syg af. Det er derfor vigtigt, at man tester sit hus for fugt og skimmel, så man ikke ender med at blive syg af at bo der.

HUSK: Fugt og skimmesvamp forekommer også alt for ofte i nye bygninger, selvom det lyder utænkeligt. Her kommer problemerne typisk af projekteringsfejl og/eller sjusk eller fejl i byggeprocessen. Ligeledes kan der opstår fugtproblemer ved leverancen af materialerne, manglende afdækning af materialer, under byggeriet eller i den afsluttende fase af byggeriet. Overvej derfor derfor allerede nu, om du skal have tjekket dit nybyggede hus for uvelkomne gæster.